Review | I am Groot Legoset

I am groot legoset review

Ik heb onlangs de Legoset van I Am Groot gebouwd en in deze blog deel ik mijn ervaringen. Ik zal proberen zo objectief mogelijk te blijven aangezien Baby Groot mijn favoriete Marvel personage is.

Lego geeft aan dat de set geschikt is voor 10+ en 476 steentjes bevat. Wanneer Groot in elkaar staat kan hij bewegen en wordt hij vergezeld door een naamplaatje en het cassette bandje van Star Lord. Deze set bevat ook een stickervel, waar ik zelf niet zo’n fan van ben omdat het altijd een gepriegel is om de stickers netjes te plakken.

Maar desalniettemin ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik Baby Groot in elkaar gezet. Het kan zijn dat deze blog wat spoilers bevat dus als je alles zelf wil ontdekken bouw de set dan eerst zelf! En laat in de comments even weten wat je van I Am Groot Legoset vond.

Lego Groot zakje 1

Als eerste ga je aan de slag met het naamplaatje. Dit is doorgaans niet meer dan een opsomming van elementen maar bij Baby Groot hebben ze bij alle elementen I Am Groot ingevuld dus dat is wel grappig. Daarna is het cassette bandje aan de beurt. Dit vind ik zelf heel erg leuk gedaan. Qua formaat en looks is het net een echte cassette en dit terwijl er geen custom stenen worden gebruikt. Daarna begin je aan het eerste gedeelte van Groot, het lichaam. Hier zitten wat bouwtechnieken in die in eerdere sets zoals Lego Treehouse ook terug kwamen om Groot organisch te laten ogen. De romp en het heupgedeelte kunnen ook bewegen ten opzichte van elkaar.

Lego Groot zakje 2

Met het tweede zakje ga je met de armen en benen van Groot aan de slag. Ook hier hebben de ontwerpers weer geprobeerd om het geheel organisch te laten ogen. Iets wat nog wel eens lastig kan zijn met Lego steentjes. De benen van Baby Groot kunnen los van elkaar bewegen bij zowel de heupen als de knieën. Ook bij de armen is gezorgd voor genoeg bewegingsruimte door de schouders, elebogen, polsen en vingers allemaal beweegbaar te maken. Leuk als je verschillende poses wil proberen. De ledenmaten zijn met lianen, blaadjes en takjes levendig gedecoreerd. Persoonlijk vind ik het jammer dat je gewrichten niet iets meer zijn weggewerkt maar het ziet er nog steeds erg leuk uit!

Lego Groot zakje 3

Last but not least… krijgt Baby Groot een hoofd. Hierin zitten bijna net zoveel steentjes als in de rest van zijn lichaam dus het model is daarom topzwaar. Dit is wel jammer omdat Groot hierdoor minder poses aan kan nemen. De manier waarom het hoofd is opgebouwd is wel goed gedaan. Vooral de mond vind ik erg creatief hoe die tot stand komt. Ook de contouren van het hoofd komen erg overeen met Groot uit de films waardoor hij erg herkenbaar is. Al met al dus knap gedaan.

Conclusie

€0-€50

Met een adviesprijs van 49,99 is I Am Groot een relatief betaalbare set. Daarmee is de set goed geschikt voor een grote groep Lego Marvel fans.

3/10

Het 7+ leeftijdsadvies geeft al aan dat dit geen moeilijke set is om te bouwen. Een gemiddelde bouwer zal hier ongeveer 60 tot 90 minuten bouwplezier aan beleven.

7.5/10

Voor een Baby Groot liefhebber is de set een must. Voor een Marvel liefhebber zou ik deze set ook zeker aanraden. Het is een erg leuke set om te bouwen. Vanwege de stickers en zichtbare grijze gewrichtselementen geef ik een 7.5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van nerdylicious.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 10 reviews.
×