Review | Thor Love and Thunder

Review Thor Love and Thunder

Op 6 juli 2022 kwam Thor Love and Thunder naar de Nederlandse bioscopen en sinds 8 september is de film ook te zien op Disney+. Het is daarom tijd voor een review van deze nieuwe Marvel film. Ik heb Thor Love and Thunder zelf niet in de bioscoop gezien en daarom had ik al meegekregen dat de film niet goed ontvangen was door, nouja, zo’n beetje iedereen.

Desalniettemin maakte ik me nog geen zorgen want het gebeurt wel vaker dat MCU Phase 4 films worden afgebrand en dat ik ze uiteindelijk toch best leuk vind. De Infinity Saga is ten einde en ze moeten bij Marvel weer een nieuwe fundering gaan leggen voor de volgende fases dus het begint weer van voor af aan. Dat heeft soms even tijd nodig.

Dus vol goede moed aan Thor Love and Thunder begonnen, en de intro neemt je meteen mee naar een scène waarin een gewone man, gespeeld door Christian Bale, Gorr the God Butcher wordt. Vervolgens gaat het verhaal naar een mediterende Thor, die samen met The Guardians of the Galaxy vecht voor mensen in nood. Het valt gelijk op dat Thor een beetje out of character is. Een combi van de droge Guardians humor en Thor uit de Ragnarok film is denk ik de bedoeling maar het komt kinderachtig en slecht getimed over. Is dit de God die een paar films geleden nog riep, “Bring Me Thanos!!”?

Vervolgens krijgt het team een oproep van Lady Siff in nood. Thor besluit samen met Korg te gaan kijken wat er aan de hand is en Marvels Guardians gaan hun eigen weg om de Galaxy weer een stukje veiliger te maken. Siff vertelt Thor dat ze is aangevallen door Gorr en dat hij alle goden in het universum wil doden. New Asgard, tegenwoordig een plaats op de planeet Aarde, is zijn volgende stop. Thor twijfelt natuurlijk geen seconde en brengt een gehavende Lady Siff naar Asgard om te kijken wat er aan de hand is.

Op het moment dat Thor aankomt in Asgard is Gorr the God Butcher al op bezoek en hij is niet alleen. Met zijn Necrosword kan hij schaduwmonsters oproepen en die kidnappen alle kinderen van Asgard terwijl Thor tegen Gorr vecht. Dan verschijnt er een oude geliefde van Thor op het strijdtoneel, of beter gezegd, twee oude liefdes. Mjolnir heeft namelijk Jane Foster uitgekozen als nieuwe Mighty Thor en samen slaan ze de schaduwmonsters kort en klein.

Hier begint een ongemakkelijke hereniging met Jane en Mjolnir, en samen moeten ze aan de bak om de kinderen die Gorr heeft meegenomen terug te halen. Thor ontdekt dat Gorr de kinderen vasthoudt in de schaduwwereld en dus wil hij een leger optrommelen om Gorr te verslaan. In plaats van zijn Marvel vrienden de Guardians of the Galaxy te bellen, waar hij net jaren mee heeft rondgereisd, besluit hij om naar de stad van de goden, Omnipotence City, af te reizen om daar hulp te vragen.

Een matig optreden van Russell Crowe verder, blijkt niemand mee te willen en gaan Thor Odinson, Jane Foster aka Mighty Thor en King Valkyrie toch met z’n drieën naar de schaduwwereld om de kinderen te redden. De kinderen blijken verdwenen en Jane komt er achter dat ze in de val zijn gelokt omdat Gorr Stormbreaker nodig heeft om de poort naar Eternity te openen om daar één wens in vervulling te laten gaan. Einde verhaal voor alle goden. 

Het lukt Gorr om Stormbreaker van Thor af te pakken terwijl laatstgenoemde met Jane en een gewonde Valkyrie naar Aarde vlucht. Hier blijkt dat Jane, die al een tijdje kanker heeft, flink achteruit is gegaan door het gebruik van Mjolnir. De energie die het kost om Mighty Thor te zijn zorgt dat haar lichaam niet heeft kunnen herstellen. Thor vraag Jane om alsjeblieft in bed te blijven en beter te worden terwijl hij alleen achter Gorr aangaat om het einde der goden te stoppen.

Bij Eternity aangekomen blijkt Gorr al begonnen met het openen van de poort. Ook heeft hij weer een leger met Schaduwmonsters opgeroepen. De gekidnapte Asgaardse kinderen zijn er ook en dus moet Thor de kinderen beschermen, de schaduwmonsters verslaan én zorgen dat Gorr de poort niet opent. Dat lukt maar op één manier, en daarom geef Thor alle Asgaardse kinderen tijdelijk de krachten van Thor en benoemd hij ze tot Space Vikings. Samen trekken ze ten strijde en verslaan ze de schaduwmonsters in een van de betere scènes. Maar Thor verliest zijn gevecht met Gorr die zijn zwaard optilt en BAM… een hamer tegen zijn hoofd aan krijgt. Jane heeft niet geluisterd en is toch naar Eternity gekomen, waar ze samen met Thor the God Butcher verslaat en met haar laatste restje energie het Necrozwaard vernietigd.

Terwijl Thor zich om Jane bekommert is Gorr door de poort naar Eternity geglipt en zit hij op zijn knieën om een wens te doen. Dan komt Thor ook door de poort met een stervende Jane in zijn handen en volgt een dialoog tussen Thor, Jane en Gorr waarna the God Butcher ineens besluit om niet de goden te doden, niet Jane te redden maar zijn dochter terug te halen terwijl hij en Jane het loodje leggen. Zijn ze nog niet samen. En Thor? Die wordt pleegvader van de dochter van Gorr…

Conclusie Thor Love and Thunder:

Helaas waren de voortekenen voor Love and Thunder waar en staat de film met een 6.5 maar net boven de Eternals op IMDB. Thor Love en Thunder is een van de matigste Marvel films die er is. Het verhaal had wel potentie maar wordt om zeep geholpen door een overmaat aan slechte en infantiele humor en scènes die kant nog wal raken. Het optreden van Christian Bale als Gorr mag als een pluspuntje worden gezien, maar Taika Waititi lijkt ten onder te zijn gegaan aan het succes van Thor Ragnarok, die hij ook regisseerde. Zelf zegt hij dat hij een romantische jaren 80 film probeerde te maken maar wat een liefdesfilm had moeten zijn, was een matige film met slechte humor waarin een van de machtigste superhelden wordt weggezet als een slechte stand up comedian. De film had net zo goed Thor, Gorr and Bad Humor kunnen heten. The End.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van nerdylicious.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 10 reviews.
×